drs. Gert Jan Geijsen
Gert Jan Geijsen studeerde geneeskunde aan de universiteit van Leuven en Groningen, hierna hij zich is gaan specialiseren in de orthopedie in de Maartenskliniek in Nijmegen. Na deze opleiding heeft hij nog een extra opleiding gedaan binnen de Sint Maartenskliniek om zich te verder te verdiepen in Schouder, elleboog en hand operaties.
Van 2013 tot 2019 werkte hij als schouder chirurg in Bernhoven alwaar hij een gespecialiseerd schouderspreekuur heeft opgezet.Ook landelijk is hij actief bezig met de verbetering van schouderzorg onder andere binnen de werkgroep Schouder en elleboog van de Nederlandse Orthopedie Vereniging
Ook in de Bergman Clinics heeft hij een speciaal schouderspreekuur waar hij patiënten met schouderklachten multidisciplinair onderzoekt en behandeld. Het is een “one-stop shop principe” waar op dezelfde dag de diagnose en behandelplan wordt bepaald. Bij elk spreekuur wordt er plekken gereserveerd voor Second Opinions.
drs. Gert Jan Geijsen
Ervaringen van patiënten
Aandachtsgebieden van deze specialist
Schouder
- Scapulae (schouderblad) problematiek
- Sportblessures
- Schouder laxiteit en hyper laxiteit/ luxatie / instabiliteit (uit de kom)
- Frozen shoulder, stiff shoulder, stijve schouder
- Pees- en spierscheuren (rotator cuff rupturen) van de cuff spieren
- Bicepspees scheur in de elleboog
- Schouderfracturen, post fractuur problemen
- Claviculae fracturen, en niet genezende fracturen
- AC problemen instabiliteit herstel (pianotoets)
- Artrose (slijtage) van de schouder/prothesiologie (ruime ervaring schouderprothesiologie)
- Schouderspreekuur Bergmanclinics
- Second opinion Schouderklachten
Hand /pols
- Carpaal tunnel operaties
- Triggerfinger/ hokkende vinger
- Duimmuis slijtage
- Instabiliteit duim (ski duim)
- Ganglion pols/ hand
- Conservatieve behandeling
Schouderspreekuur Bergman Clinics Breda
Binnen Bergman Clinics Breda zijn de orthopedisch chirurgen Stefan Heijnen en Gert Jan Geijsen gespecialiseerd in de behandeling van schouderklachten. Schouderklachten komen veel voor. Voor deze specifieke klachten is er het schouderspreekuur.
Hoe worden schouderklachten behandeld?
In veel gevallen is een operatie helemaal niet nodig. De orthopedisch chirurgen van Bergman Clinics Breda staan in contact met een uitgebreid schouderfysiotherapie-netwerk binnen en buiten de regio. Deze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in schouderproblemen. Ook werken de orthopedisch chirurgen samen met GOED Medisch centrum. Op het schouderspreekuur nemen we uitgebreid de tijd voor u klachten en kijken samen met u welke behandeling het beste bij u past. Rontgenfoto’s en echografisch onderzoek kan direct worden gedaan in dezelfde sessie. Mocht het nodig zijn om wel te opereren dan kan dit snel ingepland worden.
Wanneer gaat u naar uw arts?
Mensen met schouderklachten lopen vaak te lang met hun klachten rond, voordat ze naar de dokter gaan. Te lang wachten kan tot blijvende pijnklachten of functieverlies leiden. Vertrouwt u het niet? Ga op tijd naar de huisarts of gespecialiseerde fysiotherapeut ter beoordeling van uw schouderklachten. zij kunnen u zonodig doorverwijzen naar het schouderspreekuur van de Bergman Clinics in Breda of Den Bosch.
Schouderklachten zijn klachten rondom de schouder, het schouderblad en de nek. In zijn algemeenheid kunnen schouderklachten erg lang aanhouden en zelfs leiden tot blijvende invaliditeit. Veel klachten hebben te maken met een verkeerde houding dan wel overbelasting, waardoor er een inklemmingspijn kan ontstaan. Dit wordt ook wel een impingement genoemd. Dit kan pijnklachten, stijfheid, functiebeperking en krachtverlies veroorzaken. Een andere bekende klacht is de slijmbeursontsteking. Daarnaast kunnen klachten ontstaan na bijvoorbeeld een ongeluk of door sport.
Second Opinion
Op het gespecialiseerde schouderspreekuur kunt u ook terecht voor een “second opinion”, oftewel een tweede beoordeling. Heeft u twijfels over uw diagnose, blijft u klachten houden na eerdere behandelingen/operaties, of zou u graag meer informatie willen? U bent welkom op ons spreekuur.
Om uw verzoek te kunnen beoordelen, hebben wij het volgende nodig:
- Alle relevante correspondentie betreffende uw klacht;
- Alle relevante röntgenfoto’s/MRI’s en CT’s;
- Een verwijzing van uw behandelend specialist of uw huisarts; hierin moet duidelijk de reden voor de second opinion staan vermeld.
U heeft altijd het recht om een second opinion aan te vragen, dit is wettelijk vastgesteld. De kosten hiervan worden vergoed, indien u een verwijzing heeft van uw huisarts of specialist.